10 jaar garantie

Geen voorrijkosten

Eerlijke prijzen

Wat kan je zelf tegen houtworm doen?

Heeft u last van houtwormen en wilt u er zelf wat aan doen? Voor kleine oppervlakten zoals houten meubels is dit zeker te doen. Bij grotere oppervlakten zoals steunbalken, (onder)vloeren en muren raden wij dit echter sterk af. Deze aantasting kan grote bouwkundige schade aanrichten en dient altijd door professionals te worden bestreden.

contact ons

Zelf houtworm bestrijden

Gaat het toch om een kleine oppervlakten zijn er twee manieren om de houtworm te bestrijden. Let wel: Beide manieren zijn minder veilig & effectief als professionele bestrijding. Er zijn twee opties:

1. Zelf met gif bestrijden

Er zijn verschillende middelen voor particulieren verkrijgbaar. De middelen moeten vaak worden ingebracht op het hout en in alle achtergelaten gangen. Vaak zijn deze middelen zeer slecht voor de gezondheid en moet er ten alle tijden beschermende kleding worden gedragen. Ook bestrijden de meeste middelen niet de eitjes, de kans dat de houtworm dan terugkeert is daarmee groot!

2. Temperatuurbestrijding

Houtwormen en de eitjes kunnen niet goed tegen extreme temperaturen. De houtwormen gaan dood bij temperaturen van 50 graden of hoger voor langer dan twee uur, of na twee weken bevroren te zijn geweest. Dit is dus goed mogelijk als het gaat om kleine houten voorwerpen. Helaas is dit niet mogelijk bij grote houten constructies.

Laat specialisten je helpen

Het zelf bestrijden van houtworm voor grote oppervlakten is nagenoeg onmogelijk. Door de hardnekkigheid komen de wormen snel terug en is de schade veel groter.

Woodtec helpt je met het verwijderen en de preventie van houtwormen in huizen, schuren, bedrijfsruimte's en meer. Neem contact op voor de mogelijkheden.

-------

Maurice & Sylvester
Woodtec
Neem contact op

Hulp nodig?

We bellen je dan z.s.m.
Bedankt! We nemen z.s.m. contact op.
Oeps! er ging iets verkeerd met het versturen. Probeer het opnieuw!