Houtwormen in huis?

Houtworm in huis? Of een vermoeden dat dit zo is? Zorg dat u tijdig ingrijpt voordat er veel schade ontstaat aan uw houten meubels, vloer of bijvoorbeeld balken. Houtwormen eten zich een weg door uw meubels waardoor deze zonder ingrijpen zo zwak worden dat ze niet meer te gebruiken zijn.

Hoe weet ik zeker dat het houtworm is?

Er zijn een aantal kenmerken waardoor u goed kunt merken dat er houtworm in uw huis is. Wij hebben ze even voor u op een rijtje gezet zodat u zeker kunt weten waar u aan toe bent.

Waarom Woodprotec?

  • 10 jaar garantie

  • Geen voorijkosten

  • Eerlijke prijzen

1 – Herken houtwormen in uw huis

Voordat de bestrijding van de houtwormen van start gaat is het belangrijk dat u vaststelt of het daadwerkelijk om houtworm gaat. Het is natuurlijk zonde om allerlei maatregelen te gaan treffen wanneer het een ander type ongedierte is, of als iemand is gaan klussen zonder dit op te ruimen.

Zaagsel onder uw meubel

Ze maken een zacht knagend geluid

Gaatjes in meubels of vloer

Wormpjes met zwarte kop van 6 mm

Twijfelt u of het bij u om houtwormen gaat? Neem contact met ons op en we helpen u telefonisch de ongedierte te herkennen.

2 – Zijn de houtwormen in uw huis nog actief?

Als u ziet dat er gaatjes in de houten meubels zitten, controleer dan of de houtwormen nog actief zijn. In de meeste gevallen ligt er zaagsel onder en rondom het meubel. Ook kunt u kijken naar de kleur van de gaatjes. Verse gaatjes zijn lichter van kleur.

TIP: Leg een velletje papier onder de gaatjes in uw meubel. Ligt er binnen 14 dagen vers zaagsel onder, is de kans groot dat er actieve houtwormen zijn.

Ik weet het zeker, het zijn houtwormen! Wat nu?

Zelf aan de slag met bestrijding

Er zijn tal van manieren om houtwormen te bestrijden. Wilt u de bestrijding zelf gaan doen is de beste manier om dit te doen door extreem hoge of lage temperatuur. De wormen hebben het liefst een aangename temperatuur en zullen bij een te warm of te koude omgeving niet kunnen overleven.

TIP: Op internet leest u veel over azijn of alcohol in combinatie met het bestrijden van houtwormen. Hoewel dit wel werkt om houtwormen te voorkomen, werkt dit niet tegen bestrijding.

Bestrijden met hoge temperatuur

De houtwormen kunnen niet tegen een temperatuur van boven de 60 graden. Door uw meubel een kwartier of langer in een afgesloten ruimte van 60 graden of hoger te plaatsen sterven ze. Let wel op! Oude meubels kunnen niet bestand zijn tegen deze temperaturen waardoor ze mogelijk beschadigen.

Bestrijden met lage temperatuur

Is het een langere periode erg koud buiten? Dan heeft u geluk. Door de meubel twee weken buiten neer te zetten bij een temperatuur onder nul zullen de houtwormen sterven. Bij kleinere meubels is het mogelijk deze in de vriezer te plaatsen en na 2 weken ze eruit te halen. Let wel op: in de winter kan er een hoge luchtvochtigheid zijn waardoor uw meubels kunnen beschadigen.

Laat u het liever een specialist over? We helpen u graag.

Heeft u onze uitleg over de houtwormen in huis gelezen en denkt u: dat is me net even te veel werk? Woodprotec staat voor u klaar om de houtworm in uw huis te bestrijden. Zo heeft u hier zelf een stuk minder omkijken naar en weet u dat dit door een expert goed wordt uitgevoerd.

Een specialist tegen houtworm

Bij een houtworm plaag in een grote ruimte is het vrijwel onmogelijk om dit zelf uit te voeren.

Woodprotec is een expert in het oplossen en voorkomen van problemen met houtwormen in huis en gaat graag voor u aan de slag om het probleem met houtworm in huis voorgoed te verhelpen.

Maurice & Sylvester
Woodprotec