Zo herkent & bestrijdt u houtwormen in meubels

Houtwormen kunnen voorkomen in alle oppervlakten wat van hout is gemaakt, zo ook uw houten meubels. De larven graven(eten) gangen door uw meubels wat kan uitlopen op grote schade of kapotte meubelstukken. Denkt u last te hebben van houtwormen is het belangrijk zo snel mogelijk in actie te komen!

Hoe weet ik zeker dat het houtworm is?

Gaat het toch om een kleine oppervlakten zijn er twee manieren om de houtworm te bestrijden. Let wel: Beide manieren zijn minder veilig & effectief als professionele bestrijding. Er zijn twee opties:

Waarom Woodprotec?

  • 10 jaar garantie

  • Geen voorijkosten

  • Eerlijke prijzen

1 – Herken houtwormen in uw huis

Voordat er bestreden kan worden is het belangrijk eerst zeker te weten dat u met houtworm te maken hebt. De houtwormen zijn larve van verschillende hout aantastende kevers zoals de houtwormkever en de spinthoutkever. Deze larve kunnen voor het uitvliegen tot wel 10 jaar in het meubel zitten waardoor er grote schade kan ontstaan. Actieve houtwormen kunt u herkennen aan:

Zaagsel onder uw meubel

Ze maken een zacht knagend geluid

Gaatjes in meubels of vloer

Wormpjes met zwarte kop van 6 mm

Twijfelt u of het bij u om houtwormen gaat? Neem contact met ons op en we helpen u telefonisch de ongedierte te herkennen.

2 – Zijn de houtwormen in uw huis nog actief?

ls u ziet dat er gaatjes in de houten meubels zitten, controleer dan of de houtwormen nog actief zijn. In de meeste gevallen ligt er zaagsel onder en rondom het meubel. Ook kunt u kijken naar de kleur van de gaatjes. Verse gaatjes zijn lichter van kleur.

TIP: Leg een velletje papier onder de gaatjes in uw meubel. Ligt er binnen 14 dagen vers zaagsel onder, is de kans groot dat er actieve houtwormen zijn.

Wat kan ik doen tegen houtwormen in mijn meubels?

Zelf houtwormen bestrijden

Er zijn gelukkig effectieve manieren om zelf houtworm te bestrijden. Houtwormen kunnen namelijk niet tegen extreme temperaturen. Door uw meubels heel heet of koud te maken kunnen de houtwormen goed worden bestreden.

TIP: Ga niet aan de slag met azijn/alcohol combinatie. Dit kan een voorkomende werking hebben maar bestrijdt de wormen niet!

Bestrijden met hoge temperatuur

De houtwormen kunnen niet tegen een temperatuur van boven de 60 graden. Door uw meubel een kwartier of langer in een afgesloten ruimte van 60 graden of hoger te plaatsen sterven ze. Let wel op! Oude meubels kunnen niet bestand zijn tegen deze temperaturen waardoor ze mogelijk beschadigen.

Bestrijden met lage temperatuur

Is het een langere periode erg koud buiten? Dan heeft u geluk. Door de meubel twee weken buiten neer te zetten bij een temperatuur onder nul zullen de houtwormen sterven. Bij kleinere meubels is het mogelijk deze in de vriezer te plaatsen en na 2 weken ze eruit te halen. Let wel op: in de winter kan er een hoge luchtvochtigheid zijn waardoor uw meubels kunnen beschadigen.

Professionele bestrijding

Heeft u hulp nodig bij het herkennen of bestrijden van houtworm in uw meubels kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij hebben zeer veel ervaring met het bestrijden van houtwormen en kunnen u een kundig advies geven!

Een specialist tegen houtworm

Bij een houtworm plaag in een grote ruimte is het vrijwel onmogelijk om dit zelf uit te voeren.

Woodprotec is een expert in het oplossen en voorkomen van problemen met houtwormen in huis en gaat graag voor u aan de slag om het probleem met houtworm in huis voorgoed te verhelpen.

Maurice & Sylvester
Woodprotec