10 jaar garantie

Geen voorrijkosten

Eerlijke prijzen

Zo herkent & bestrijdt u houtwormen in meubels

Houtwormen kunnen voorkomen in alle oppervlakten wat van hout is gemaakt, zo ook uw houten meubels. De larven graven(eten) gangen door uw meubels wat kan uitlopen opgrote schade of kapotte meubelstukken. Denkt u last te hebben van houtwormen is het belangrijk zo snel mogelijk in actie te komen!

1. Hoe weet ik dat ik met houtworm te maken heb?
    1.1 houtworm herkennen
    1.2 Actieve houtwormen
2. Wat kan ik doen tegen houtwormen in meubels?
    2.1 Zelf houtwormen bestrijden
    2.2 professionele bestrijding

Hoe weet ik dat ik met houtworm te maken heb?

Gaat het toch om een kleine oppervlakten zijn er twee manieren om de houtworm te bestrijden. Let wel: Beide manieren zijn minder veilig & effectief als professionele bestrijding. Er zijn twee opties:

Waarom Woodprotec?

  • 10 jaar garantie
  • Geen voorrijkosten
  • Eerlijke prijzen

1 - Houtworm herkennen

Voordat er bestreden kan worden is het belangrijk eerst zeker te weten dat u met houtworm te maken hebt. De houtwormen zijn larve van verschillende hout aantastende kevers zoals de houtwormkever en de spinthoutkever. Deze larve kunnen voor het uitvliegen tot wel 10 jaar in het meubel zitten waardoor er grote schade kan ontstaan.
Actieve houtwormen kunt u herkennen aan:

Zaagsel onder het desbetreffende meubel

Zacht ‘knagend’ geluid uit het meubel

Kleine gaatjes op het houten oppervlak

Wit/gele wormpjes tot 6 millimeter lang

Heeft u hulp nodig met het herkennen van houtwormen? Dan kunt uiteraard altijd contact met ons opnemen!

2 - Actieve houtwormen

Als u ziet dat er gaatjes in de houten meubels zitten, controleer dan of de houtwormen nog actief zijn. In de meeste gevallen ligt er zaagsel onder en rondom het meubel. Ook kunt u kijken naar de kleur van de gaatjes. Verse gaatjes zijn lichter van kleur.

TIP: Leg een velletje papier onder de gaatjes in uw meubel. Ligt er binnen 14 dagen vers zaagsel onder, is de kans groot dat er actieve houtwormen zijn.

Contact

Wat kan ik doen tegen houtwormen in mijn meubels?

Zelf houtwormen bestrijden

Er zijn gelukkig effectieve manieren om zelf houtworm te bestrijden. Houtwormen kunnen namelijk niet tegen extreme temperaturen. Door uw meubels heel heet of koud te maken kunnen de houtwormen goed worden bestreden.

Lage temperatuur
Ook gaan de houtwormen dood door lage temperaturen. Zo kunnen kleinere meubelstukken een week in de vriezer worden bewaard. Kijk wel uit bij het buitenzetten van meubilair in de winter. Door een hogere luchtvochtigheid kan er schade ontstaan.

TIP: Ga niet aan de slag met azijn/alcohol combinatie. Dit kan een voorkomende werking hebben maar bestrijdt de wormen niet!

Hoge temperatuur
Door uw meubel een kwartier in een afgesloten ruimte tot minimaal 60 graden te verhitten sterven de houtwormen. Dit kan bij kleine meubels bijvoorbeeld in een grote oven. Doe voorzichtig met oude of antieke meubelen. Deze zijn vaak niet bestand tegen de verandering in temperatuur.

Contact met ons opnemen

Lage temperatuur
Ook gaan de houtwormen dood door lage temperaturen. Zo kunnen kleinere meubelstukken een week in de vriezer worden bewaard. Kijk wel uit bij het buitenzetten van meubilair in de winter. Door een hogere luchtvochtigheid kan er schade ontstaan.

lees meer over ons

Professionele bestrijding

Heeft u hulp nodig bij het herkennen of bestrijden van houtworm in uw meubels kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij hebben zeer veel ervaring met het bestrijden van houtwormen en kunnen u een kundig advies geven!

Laat specialisten je helpen

Het zelf bestrijden van houtworm voor grote oppervlakten is nagenoeg onmogelijk. Door de hardnekkigheid komen de wormen snel terug en is de schade veel groter.

Woodprotec helpt je met het verwijderen en de preventie van houtwormen in huizen, schuren, bedrijfsruimte's en meer. Neem contact op voor de mogelijkheden.

-------

Maurice & Sylvester
Woodprotec
Neem contact op

Hulp nodig?

We bellen je dan z.s.m.
Bedankt! We nemen z.s.m. contact op.
Oeps! er ging iets verkeerd met het versturen. Probeer het opnieuw!